یکی از آپشن هایی که معمولا در خودروها موجود می باشد، ایموبلایزر می باشد که در واقع نوعی سیستم امنیتی محسوب شده و مانع از سرقت خودرو می گردد. این سیستم در حقیقت یک کد مخصوص را برای سوئیچ و محل قرار گرفتن آن تعریف می کند که به واسطه آن، کلیدهای دیگر، هر چند با شکل ظاهری یکسان، نخواهند توانست خودرو را روشن نمایند. سیستم ایموبلایزر دارای قسمت های متعددی می باشد و طرز کار خاصی دارد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت و این سیستم امنیتی خودرو را تشریح می کنیم.

سیستم ضد سرقت ایموبلایزر چیست؟

ایموبلایزر یک نوع سیستم ضد سرقت خودرو است که باعث می شود هر خودرو تنها با سوئیچ مخصوص خود باز شود. سیستم ضد سرقت ایموبلایزر باعث جلوگیری از حرکت خودرو می شود و تنها با وجود سوئیچ مخصوص خودرو امکان روشن شدن ماشین وجود دارد.

 

هر سوئیچ خودرو دارای یک چیپ ایموبلایزر است که کددهی شده است و با ارتباط سیگنالی بین ایموبلایزر و ECU ماشین استارت می خورد. یعنی در صورت گم شدن چیپ ایموبلایزر سوئیچ امکان روشن شدن خودرو وجود ندارد زیرا رله فعال می شود و باک بنزین و برق خودرو قطع می شود تا ماشین روشن نشود.

طرز کار ایموبلایزر چگونه است؟

حال که دانستیم ایموبلایزر چیست و چه کاربردی در خودرو دارد، حال بهتر است در رابطه با طرز کار این قطعه الکترونیکی نیز بیشتر آشنا شویم. ایموبلایزر دارای چند قسمت مهم است که عبارتند از: بورد الکترونیکی بکار رفته در سوئیچ خودرو، حافظه موجود در سوئیچ، بورد الکترونیکی ایموبلایزر در خودرو که معمولا در زیر فرمان نصب می شود و قفل نرم افزاری موجود در ECU یا همان کامپیوتر خودرو.

 

نحوه کار ایموبلایزر در امنیت خودرو

 

هنگامی که خودرو در مرحله تولید قرار دارد، سوئیچ خودرو کد گذاری می شود که این کد در حافظه موجود در سوئیچ ذخیره می گردد. پس از آن کد مربوطه به سیستم ایموبلایزر موجود در خودرو که شامل آنتن ترانسپوندر می باشد، نیز داده می شود و همان کد در ECU خودرو نیز تعریف می گردد.آنتن ترانسپوندر در حقیقت نوعی میدان مغناطیسی ایجاد می کند که با استفاده از فناوری RFID سبب می شود تا بدون نیاز به انرژی الکتریکی، به محض اینکه سوئیچ در مجاورت آن قرار گیرد، اطلاعات سوئیچ را بازخوانی نماید.

 

در مرحله راه اندازی خودرو با استفاده از سوئیچ، هنگامی که سوئیچ را در محل استارت قرار داده و می چرخانیم، بلافاصله آنتن ترانسپوندر شروع به خواندن اطلاعات کلید خودرو می کند و در صورتی که این اطلاعات که حاوی همان Access Code یا کد دسترسی می باشد درست باشد، اجازه روشن شدن خودرو را خواهد داد. در غیر این صورت هرچقدر هم که راننده سعی نماید، خودرو با استفاده از سوئیچ روشن نخواهد شد و تنها استارت می خورد.

 

کد مربوط به سوئیچ خودرو در هنگامی که خودرو به مشتری تحویل داده می شود، با سوئیچ خودرو به مشتری تحویل داده می شود. اما به تازگی بنا به دلایلی این کد به مشتری تحویل داده نمی شود و تنها در صورتی که شما به عنوان مالک خودرو احراز هویت شده و درخواست کد را داشته باشید، این کد به شما داده خواهد شد. اما در مواقعی که سوئیچ خودروی ما گم می شود، تنها راه برای ساخت مجدد آن، بدست آوردن کد سوئیچ می باشد و یا اینکه کلید جدیدی را برای خودرو با استفاده از ECU تعریف کنیم.

 

این امر برای خودروهای داخلی به سادگی انجام پذیر است و بسیاری از کلیدسازی های خودرو، قادر به انجام آن بوده و می توانند حتی بدون داشتن Access Code قبلی، یک کلید جدید برای خودروی شما تعریف کرده و کلید قدیمی خودرو را نیز از کار بیاندازند.

سیستم ایموبلایزر دارای سه بخش اصلی می‌باشد:

قسمت کنترل (چیپ و ترانسپاندر)

واحد الکترونیکی ایموبلایزر (UCH)

ECU موتور

انواع کد در سیستم ایموبلایزر

کدهای مرتبط با ECU موتور برای صدور اجازه روشن شدن موتور یا جلوگیری از روشن شدن

کدهای مرتبط با سیستم ضد سرقت ارسالی از مدارهای الکترونیکی کلید یا کارت جهت تشخیص سوییچ خودرو از سایر کلیدها

کدهای مرتبط با سیستم باز کننده درب‌ها برای تشخیص ریموت کنترل خودرو

نکته: در صورت تعویض UCH حافظ یونیت جدید خالی می‌باشد. بنابراین بایستی بر حسب مدل خودرو و به وسیله دستگاه عیب‌یاب در مراکز مجاز نسبت به برنامه‌ریزی مجدد اقدام نمود.

 


ساخت ریموت ماشین خودرو ,ایموبلایزر ,سوئیچ ,سیستم ,روشن ,داده ,سوئیچ خودرو ,سیستم ایموبلایزر ,آنتن ترانسپوندر ,مشتری تحویل ,تحویل داده ,سیستم ایموبلایزر دارای منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مه آسا هر چی بخوای اینجاست مشاوره انتخاب رشته نهم هر چی که بخوای Express News